فواید

10 خاصیت شگفت انگیز مصرف انواع شکلات

خواص شکلات برای سلامتی این بسیار شگفت انگیزتر از آن چیزی است که فکر می کنید و فقط یک ماده خوشمزه و محبوب نیست، به خصوص اگر غلظت کاکائو بالای 70٪ باشد. اگر می خواهید از فواید شکلات برای سلامتی بدانید کافیست مجموعه ما را دنبال کنید.


1. شکلات حاوی فلاونوئید است

اگرچه شکلات اغلب به عنوان یک لذت غذایی رایج است، شکلات (مشتق شده از کاکائو) حاوی مواد مغذی گیاهی به نام فلاونوئیدها است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. فلاونوئیدها به طور طبیعی در میوه‌ها، سبزیجات و چای یافت می‌شوند و خواص ضد ویروسی، ضد التهابی، ضد حساسیت، ضد تومور و آنتی‌اکسیدانی دارند.

دکتر ربکا اسکریچفیلد و نویسنده کتاب مهربانی با بدن می گوید: فلاونوئیدها نوعی آنتی اکسیدان گیاهی هستند که در شکلات یافت می شوند. خواص آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها باعث افزایش فواید شکلات برای سلامتی مانند کمک به جریان خون و کاهش کلسترول. کاکائو شامل دو نوع است فلاونوئید، فلاونول و فلاونول. فلاونول ها نوعی فلاونوئید هستند که در کاکائو و شکلات یافت می شوند، یعنی منبع آنتی اکسیدان هستند.


2. شکلات خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد

شکلات تلخ

مصرف متوسط ​​کاکائو و غذاهای حاوی کاکائو به دلیل محتوای بالای فلاونول‌ها که دارای خواص گشادکننده عروق، آنتی اکسیدان و ضد التهاب هستند، با سلامت قلب و عروق مرتبط است. دکتر لورن کلی در شهر نیویورک می گوید، به نظر می رسد که کاکائو می تواند تولید و در دسترس بودن اکسید نیتریک را در سلول های داخل عروقی افزایش دهد، ماده ای که باعث انقباض عروق خونی می شود. افزایش عملکرد قلب و عروق کمک می کند.

در مجموع به کاهش فشار خون، کاهش خطر لخته شدن خون و کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک می کند. دکتر اسکریچفیلد گفت که کاهش فشار خون و کلسترول LDL، دو عامل خطر برای بیماری قلبی، می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.


3. شکلات فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش می دهد

تاثیر کاکائو بر قلب

طبق گزارش انجمن قلب آمریکا، حداقل 2.7 میلیون نفر با فیبریلاسیون دهلیزی، لرزش و ضربان قلب لرزان زندگی می کنند که می تواند منجر به لخته شدن خون، سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مرتبط با قلب شود. یک مطالعه در دانمارک نشان داد شرکت‌کنندگانی که مقدار متوسطی شکلات مصرف می‌کردند کمتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری بودند. فیبریلاسیون دهلیزی کمتر داشتند.

اسکریچفیلد می گوید از آنجایی که فلاونول ها می توانند فشار خون را کاهش دهند و به جریان خون در سراسر بدن کمک کنند، شکلات ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی و سایر خطرات مانند فیبریلاسیون دهلیزی کمک کند.


4. شکلات حال شما را بهتر می کند

شکلات داغ

خوردن شکلات اغلب با شادی و جشن همراه است و تحقیقات ثابت کرده است که مصرف شکلات می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند و باعث آرامش بیشتر شما شود.

شکلات تلخ تولید اندورفین را تحریک می کند، مواد شیمیایی در مغز که باعث ایجاد احساس لذت می شود. اسکریچفیلد می گوید: شکلات تلخ همچنین حاوی سروتونین است که یک ماده ضد افسردگی است که می تواند روحیه انسان را تقویت کند.

همچنین اعتقاد بر این است که فلاونول ها در اثرات بهبود خلق و خوی شکلات نقش دارند. علی‌رغم اثرات تقویت‌کننده خلق‌وخو، کلی هشدار می‌دهد که نباید به راحتی از غذا یا تغییر حالات عاطفی عادت کنید. نمی‌خواهم برای تقویت روحیه‌ام به شکلات یا غذای دیگری تکیه کنم.


5. شکلات و بهبود عملکرد شناختی

فواید شکلات برای سلامتی

فلاونول های موجود در شکلات نیز با افزایش سن با بهبود عملکرد شناختی مرتبط هستند.

اسکریچفیلد می گوید جامدات کاکائو حاوی فلاونوئیدهای کاکائو هستند که به جریان خون در سراسر بدن کمک می کند. شرکت کنندگان در این مطالعه یک نوشیدنی غنی از فلاونوئیدهای کاکائو نوشیدند که منجر به بهبود عملکرد شناختی شد.


6. شکلات و آبرسانی به پوست

پودر کاکائو

تحقیقات نشان می دهد که فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ به جذب اشعه ماوراء بنفش، افزایش جریان خون پوست، تقویت بافت پوست و افزایش رطوبت پوست کمک می کند. شکلات با درصد کاکائو بالا سرشار از فلاونول است که با التهاب و استرس اکسیداتیو مبارزه می کند، که توضیح می دهد که چرا آنها برای تقویت پوست مفید هستند.

درست است که تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منظم شکلات‌های غنی از فلاونول ممکن است از پوست در برابر تشعشعات مضر محافظت کند، اما نباید این را بهانه‌ای برای خوردن شکلات زیاد و کنار گذاشتن کرم ضد آفتاب قرار دهید.


7. هر چه شکلات تیره تر باشد بهتر است

شکلات تلخ 70%

کاکائو خشک حاوی فلاونوئیدهای کاکائو است که به گردش خون در بدن شما کمک می کند، اما برای حداکثر نتیجه باید شکلاتی مصرف کنید که تا حد امکان به کاکائو خام نزدیک باشد. در حالی که شکلات سفید حاوی فلاونول نیست، شکلات شیری دارای مقداری است، اما همچنین حاوی غلظت بالایی از قند است (تا 22 گرم در هر اونس)، که باعث می شود قند بیشتری مصرف کنید و در نهایت وزن اضافه کنید. شکلات تلخ قند کمتری دارد و سیر کننده تر است.

شکلات با 70 درصد کاکائو یا بیشتر منبع قوی فلاونوئیدهای کاکائو است. شکلات های با درصد کمتر طعم تلخ کمتری دارند و در عین حال حاوی فلاونوئیدها هستند، اما غلظت کمتری دارند.


8. با شکلات تلخ لاغر شوید

فواید شکلات برای سلامتی

خوردن درصد بالایی از شکلات تلخ در روز برای بدن و ذهن مفید است و به کاهش وزن کمک می کند. فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ مقاومت به انسولین را کاهش داده و از افزایش قند خون جلوگیری می کند و حتی می تواند اشتهای شما را کاهش دهد.

از آنجا که شکلات تلخ حاوی بالاترین فلاونوئیدهای موجود در کاکائو است، بیشترین فواید سلامتی را با مصرف 3 تا 4 اونس شکلات تلخ در روز به دست می آورید.


9. به بسته بندی شکلات توجه کنید

مواد تشکیل دهنده شکلات

اسکریچفیلد می گوید، مانند سایر غذاهای بسته بندی شده، آنها باید برچسب گذاری شوند شکلات تلخ برای اطمینان از حداقل تعداد مواد، بخوانید.

به دنبال درصد بالایی از کاکائو باشید. شکلات با درصد کاکائو بالا فواید سلامتی بیشتری دارد. شکلات باید خالص و تیره و بدون مواد افزودنی باشد. برخی از شکلات ها شکر، شیرین کننده ها یا شیر اضافی دارند تا تلخی آن ها کاهش یابد و طعم آن ها بیشتر شود.

روغن های هیدروژنه یکی از اصطلاحاتی است که برای چربی ترانس استفاده می شود که یکی از موادی است که به ویژه با بیماری های قلبی، سکته و دیابت مرتبط است.


10. شکلات را تقویت کنید

شکلات بادام

شما می توانید بهره مند شوید شکلات تلخ با مصرف مقداری بادام برای مقداری چربی اضافی و مقداری مواد جامد ترد سالم، آن را تقویت کنید.

بسیاری از مردم شکلات تلخ 100% را خیلی تلخ می دانند، اما اگر آن را روی یک کاسه اسموتی شیرین، روی مقداری ماست یونانی بریزید یا یک قاشق غذاخوری کره آجیل اضافه کنید، خوشمزه است.

اسکریچفیلد توضیح می‌دهد که شکلات را می‌توان به دستور العمل‌ها اضافه کرد تا طعم غذا را تقویت کند یا هوس را کاهش دهد.


10. زیاد مصرف نکنید

فواید شکلات تلخ

کلی می گوید یک اونس شکلات تلخ 70 درصد به صورت روزانه فواید سلامتی مانند کاهش خطر بیماری قلبی را ایجاد می کند، اما این اجازه نمی دهد که شکلات زیادی بخوریم.

یک اونس شکلات 75 درصد حاوی 12 گرم چربی، 8 گرم چربی اشباع شده، 7 گرم شکر و 151 کالری است. مصرف بیش از حد چربی های اشباع شده کلسترول شما را افزایش می دهد و خطر سکته و بیماری های قلبی را افزایش می دهد، در حالی که مصرف بیش از حد قند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد و منجر به افزایش وزن می شود.

اسکریچفیلد می گوید: از شکلات لذت ببرید ورزش در حد اعتدال با یک رژیم غذایی متعادل می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد.


به عوارض شکلات توجه کنید

عوارض مصرف شکلات

بااینکه فواید شکلات برای سلامتی این بسیار است، عوارض جانبی نیز ممکن است داشته باشد به خصوص اگر با شما مقایسه شود کافئین حساس باش کافئین موجود در شکلات ممکن است منجر به افزایش ضربان قلب، اضطراب و بیقراری شود. اگر بعد از ظهر یا شب مصرف می کنید مراقب باشید زیرا منجر به بی خوابی یا کاهش کیفیت خواب می شود.

شکلات همچنین به دلیل اسیدی بودن می تواند باعث سوزش سر دل و رفلاکس معده شود.

خوردن بیش از حد شکلات منجر به افزایش وزن و تقویت بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و دیابت می شود.

به این مطلب امتیاز بدهید
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا