فواید

خواص زعفران (11 فایده مهم زعفران برای سلامتی)

خواص زعفران (11 فایده مهم زعفران برای سلامتی). زعفران گران ترین ادویه دنیاست. دلیل گرانی این ادویه که به طلای سرخ معروف است روش پر زحمت تولید و برداشت آن است. در این مقاله مجله قرمز 11 مورد از مهمترین خواص زعفران برای سلامتی Stay with us را معرفی می کنیم.


  1. زعفران یک آنتی اکسیدان قوی است است

زعفران دارای تنوع قابل توجهی از ترکیبات گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.

آنتی اکسیدان های مهم زعفران عبارتند از کروسین، کروستین، سافرانال و کامفرول.

کروسین و کروستین رنگدانه های کاروتنوئیدی هستند و مسئول رنگ قرمز زعفران هستند. هر دوی این ترکیبات می توانند خواص ضد افسردگی داشته باشند، سلول های مغز را از آسیب های پیشرونده محافظت کنند، التهاب را بهبود بخشند، اشتها را کاهش دهند و به کاهش وزن کمک کنند.

سافرانال مسئول طعم و عطر مطبوع زعفران است. تحقیقات نشان می دهد که این آنتی اکسیدان می تواند به بهبود خلق و خو، حافظه و توانایی یادگیری و همچنین محافظت از سلول های مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک کند.

در نهایت، کامفرول یک آنتی اکسیدان است که در گلبرگ های گل زعفران یافت می شود. این ترکیب با مزایای سلامتی مانند کاهش التهاب، خواص ضد سرطانی و فعالیت ضد افسردگی مرتبط است.


  1. زعفران می تواند خلق و خو را بهبود بخشد و علائم افسردگی را درمان کند

در بررسی پنج مطالعه، مکمل‌های زعفران به طور قابل‌توجهی مؤثرتر از دارونماها در درمان علائم افسردگی خفیف تا متوسط ​​بودند. مطالعات دیگر نیز نشان داد که مصرف 30 میلی گرم زعفران در روز برابر است فلوکستینامی پرامین و سیتالوپرام (داروهای مرسوم برای درمان افسردگی) موثر هستند. علاوه بر این، هم گلبرگ‌های زعفران و هم کلاله آن در برابر افسردگی خفیف تا متوسط ​​مؤثر هستند.

در حالی که این یافته ها امیدوارکننده هستند، قبل از اینکه زعفران به عنوان درمانی برای افسردگی توصیه شود، به مطالعات انسانی طولانی تر با شرکت کنندگان بیشتر نیاز است.


  1. زعفران خاصیت ضد سرطانی دارد

زعفران سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر کمک می کند. آسیب رادیکال های آزاد با بیماری های مزمن مانند سرطان مرتبط است.

مطالعات نشان داده‌اند که زعفران و ترکیبات آن رشد سلول‌های سرطانی روده بزرگ را از بین می‌برند یا سرکوب می‌کنند، در حالی که سلول‌های طبیعی آسیبی نمی‌بینند. این اثر برای پوست، مغز استخوان، پروستات، ریه، سینه، دهانه رحم و چندین سلول سرطانی دیگر نیز اعمال می شود.

علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که کروسین، آنتی اکسیدان اصلی زعفران، می تواند سلول های سرطانی را نسبت به داروهای شیمی درمانی حساس تر کند.

در حالی که این یافته های حاصل از مطالعات امیدوارکننده است، اثرات ضد سرطانی زعفران در انسان به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.


  1. زعفران می تواند علائمی داشته باشد PMS کاستن

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) اصطلاحی است که علائم فیزیکی، عاطفی و روانی را که قبل از شروع قاعدگی رخ می دهد، توصیف می کند. مطالعات نشان می دهد که زعفران می تواند به درمان علائم PMS کمک کند.

در زنان 20 تا 45 ساله، مصرف 30 میلی گرم زعفران در روز نسبت به دارونما در درمان علائم مرتبط با PMS، مانند تحریک پذیری و سردرد، موثرتر بود.

مطالعه دیگری نشان داد که استنشاق زعفران به مدت 20 دقیقه به کاهش علائمی مانند اضطراب و کاهش سطح هورمون استرس کورتیزول کمک می کند.


  1. قوطی زعفران به عنوان یک غرایز جنسی عمل کنید

آفرودیزیاک ها غذاها یا مکمل هایی هستند که به تقویت میل جنسی شما کمک می کنند. مطالعات نشان داده است که زعفران دارای خواص تقویت کننده جنسی است، به ویژه در افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند.

به عنوان مثال، مصرف 30 میلی گرم زعفران روزانه به مدت چهار هفته به طور قابل توجهی عملکرد نعوظ را در مقایسه با دارونما در مردان مبتلا به اختلال نعوظ مرتبط با داروهای ضد افسردگی بهبود بخشید.

علاوه بر این، تجزیه و تحلیل شش مطالعه نشان داد که مصرف زعفران به طور قابل توجهی عملکرد نعوظ، میل جنسی و رضایت جنسی را بهبود می بخشد.

مطالعه ای بر روی زنانی که به دلیل مصرف داروهای ضد افسردگی با میل جنسی کم دست و پنجه نرم می کردند، انجام شد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که مصرف روزانه 30 میلی گرم زعفران در طول چهار هفته باعث کاهش درد ناشی از مقاربت و افزایش میل جنسی نسبت به دارونما شد.


  1. زعفران می تواند اشتها را کاهش داده و به کاهش وزن کمک کند

خوردن میان وعده یک عادت رایج است که ممکن است شما را در خطر افزایش وزن ناخواسته قرار دهد. بر اساس تحقیقات، زعفران با کاهش اشتها می تواند از خوردن میان وعده جلوگیری کند.

در یک مطالعه هشت هفته‌ای، زنانی که مکمل‌های زعفران مصرف می‌کردند به طور قابل‌توجهی احساس سیری، کمتر میان وعده‌ها و کاهش وزن بیشتری نسبت به زنان گروه دارونما داشتند.

در یک مطالعه هشت هفته ای دیگر، مکمل عصاره زعفران به طور قابل توجهی اشتها، شاخص توده بدنی (BMI)، اندازه دور کمر و توده چربی کل را کاهش داد.

با این حال، دانشمندان کاملا مطمئن نیستند که زعفران چگونه اشتها را سرکوب می کند و به کاهش وزن کمک می کند. یک نظریه این است که زعفران باعث بهبود خلق و خوی فرد می شود که به نوبه خود میل فرد به خوردن میان وعده را کاهش می دهد.


سایر خواص زعفران

زعفران با سایر فواید سلامتی مرتبط است که هنوز به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است:


  1. زعفران ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد

و مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که خواص آنتی‌اکسیدانی زعفران می‌تواند کلسترول خون را کاهش داده و از گرفتگی رگ‌ها و رگ‌ها جلوگیری کند.


  1. زعفران ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد

همانطور که در مطالعات آزمایشگاهی و موش های دیابتی مشاهده شد، زعفران می تواند سطح قند خون را کاهش داده و حساسیت به انسولین را افزایش دهد.


  1. زعفران می تواند بینایی را در بزرگسالان بهبود بخشد

به نظر می رسد زعفران بینایی را در بزرگسالان مبتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) بهبود می بخشد و از آسیب رادیکال های آزاد مرتبط با AMD محافظت می کند.


  1. زعفران می تواند حافظه بزرگسالان مبتلا به آلزایمر را بهبود بخشد

خواص آنتی اکسیدانی زعفران می تواند حافظه و شناخت را در بزرگسالان مبتلا به آلزایمر بهبود بخشد.


  1. به راحتی می توانید زعفران را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

زعفران طعم لذیذی به بسیاری از غذاها می دهد. بهترین راه برای لذت بردن از طعم بی نظیر زعفران این است که کلاله زعفران را در آب گرم خیس کنید و سپس به غذا اضافه کنید.

اگرچه زعفران گران‌ترین ادویه دنیاست، اما مقدار کم آن بسیار مفید است و می‌تواند نیازهای شما را برای مدت طولانی برطرف کند.


خطرات، اقدامات احتیاطی و دوز

مصرف زعفران به طور کلی بی خطر است و عوارض جانبی کمی دارد. استفاده از زعفران در مقادیر استاندارد برای پخت و پز عوارض نامطلوبی در انسان ایجاد نمی کند.

به عنوان یک مکمل غذایی، افراد می توانند با خیال راحت تا 1.5 گرم زعفران در روز مصرف کنند. با این حال، نشان داده شده است که تنها 30 میلی گرم زعفران در روز برای بهره مندی از مزایای سلامتی آن کافی است.

از طرف دیگر، دوزهای بالای 5 گرم یا بیشتر می تواند اثرات سمی داشته باشد. زنان باردار باید از مصرف دوزهای بالا اجتناب کنند، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.

مانند هر مکمل دیگری، قبل از مصرف زعفران به عنوان مکمل، با پزشک خود مشورت کنید.

مشکل دیگر زعفران – به خصوص پودر آن – این است که ممکن است ناخالصی داشته باشد و کیفیت لازم را نداشته باشد. بنابراین خرید زعفران از برندهای معتبر بسیار مهم است. اگر زعفرانی که می خواهید بخرید خیلی ارزان به نظر می رسد، بهتر است از خرید آن خودداری کنید.

به این مطلب امتیاز بدهید
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا