لیچی به دلیل رژیم غذایی عظیمش میوه ای شناخته شده است. تمام قسمتهای لیچی مانند دانه، گلها، پالپ، برگهای گیاه حاوی مقادیر زیادی فیتوکمیکال به نام لوکوسیانیدین هستند. مالویدین گلوکوزید و پروسیانیدین B2.
برای افراد دیابتی، لیچی به مدیریت سطح گلوکز کمک می کند و همچنین در مدیریت گرمای تابستان بسیار موثر است.
در ادامه دلایل مفید بودن لیچی برای دیابتی ها آورده شده است
اثرات ضد دیابت دارد
طبق یک مطالعه، فنول های موجود در لیچی دارای فعالیت های ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد دیابتی قوی هستند. مصرف لیچی به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خود به کاهش اثرات مخرب رادیکال های آزاد بر لوزالمعده کمک می کند و تولید انسولین را بهبود می بخشد.
از آب مروارید ناشی از قند جلوگیری می کند
دیابت باعث ایجاد یک عارضه بزرگ به نام آب مروارید در افراد بالای 50 سال می شود. یک مطالعه نشان می دهد که لیچی نقش مهمی در کاهش آب مروارید ناشی از قند دارد. چهار ترکیبی که جزئی هستند عبارتند از D-mannitol، dihydroxybenzoic acid، 39-O-beta-glucopyranoside و 39.59-di-O-beta-glucopyranoside موجود در لیچی و از عوارض دیابت جلوگیری می کند.
از آسیب عصبی محافظت می کند
دیابت علت بسیاری از بیماری های عصبی است. به دلیل سطوح بالای گلوکز طولانی مدت در بدن افراد دیابتی، دیواره های اعصاب ضعیف می شود و در نتیجه تامین مواد مغذی و اکسیژن به اعصاب مسدود می شود و در نتیجه باعث نوروپاتی دیابتی می شود.
از بروز آلزایمر مرتبط با دیابت جلوگیری می کند
دیابت نوع 2 به پیشرفت آلزایمر و زوال عقل کمک می کند و باعث آسیب شناختی در دیابتی ها می شود. لیچی دارای اثرات محافظت کننده عصبی است که به بهبود حافظه و توانایی های یادگیری کمک می کند و پیشرفت بیماری های دژنراتیو را بهبود می بخشد.
آسیب اکسیداتیو پانکراس را کاهش می دهد
الیگونول، که همچنین یک پلی فنول موجود در پوست لیچی است، به کاهش اثرات استرس اکسیداتیو بر لوزالمعده کمک می کند و در نتیجه از اندام ها در برابر التهاب و آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. الیگونول همچنین به دلیل اثرات ضد التهابی خود به کاهش سطح قند در بدن کمک می کند.
ایمنی شما را تقویت می کند
هیپرگلیسمی مسئول اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن است و در نتیجه منجر به انتشار پاتوژن در بیماران دیابتی می شود. طبق این مطالعه، ترکیبات زیست فعال موجود در لیچی به افزایش تولید ماکروفاژها کمک می کند که به نوبه خود به از بین بردن پاتوژن ها و در نتیجه تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.
از آسیب کبدی ناشی از دیابت جلوگیری می کند
الیگونول موجود در لیچی از کبد و لوزالمعده محافظت می کند که به ذخیره گلوکز به شکل گلیکوژن کمک می کند. الیگونول به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند که ناشی از رسوب بیش از حد چربی ها در کبد افراد دیابتی است. اثرات محافظتی کبدی Oligonol به محافظت از کبد در برابر التهاب و استرس اکسیداتیو کمک می کند.
شاخص گلیسمی پایین
شاخص گلیسمی لیچی 57 و بار 9 در 100 گرم است. این شاخص گلیسمی متوسط است به این معنی که وقتی لیچی خورده می شود. بدون افزایش سطح قند، گلوکز را به آرامی آزاد می کند. بنابراین، لیچی میوه بسیار فصلی است که در رژیم غذایی دیابتی مفید است.