افزایش سطح هیدراتاسیون شما با آگوا فرسکا
Agua fresca رسما نوشیدنی مورد علاقه TikTok است. اما آگوا فرسکا دقیقاً چیست؟ Gaby Vaca-Flores، RDN، CLE، متخصص آموزش HUM Nutrition، هر آنچه را که باید در مورد این نوشیدنی پرطرفدار بدانید را توضیح میدهد – و سه دستور العمل خوشمزه و آبرسان را به اشتراک میگذارد که میتوانید در خانه درست کنید.
اگر در TikTok هستید، احتمالاً با روند اخیر آگوا فرسکا یا «آب آبگرم» مواجه شده اید. اگرچه آگوا فرسکا در حال حاضر رواج یافته است، اما قرن هاست که وجود دارد و در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین جزء اصلی است. نه تنها کاملاً خوشمزه است، بلکه بسیار آبرسان است و چندین فواید سلامتی را ارائه می دهد. به علاوه، این یک خوراکی سریع و آسان است که هر کسی میتواند در آشپزخانه خود تهیه کند. در زیر، من به ریشه های آگوا فرسکا، فواید سلامتی آن و سه دستور العمل آسان برای امتحان می پردازم.
Agua Fresca چیست؟
Agua fresca در زبان اسپانیایی به معنای “آب شیرین” است. با این حال، تعریف دقیق تر، آب دم کرده یا طعم دار است.
شایان ذکر است که اصطلاح آگوا فرسکا دسته ای از نوشیدنی ها را توصیف می کند در حالی که یک نوع آگوا فرسکا با توجه به طعم آن نامگذاری می شود. به عنوان مثال، یک آناناس آگوا فرسکا نامیده می شود آگوا د پیناکه به زبان اسپانیایی آب آناناس است.
آگوا فرسکا که در مکزیک و برخی از کشورهای آمریکای لاتین سنتی است، یک نوشیدنی محبوب در ماههای گرم است. معمولاً آگوا فرسکا توسط فروشندگان خیابانی خارج از کلیساها، مدارس، بازارها و در مناسبت های خاص فروخته می شود. البته خانواده ها نیز از درست کردن آگوا فرسکا در خانه لذت می برند. (پدر من در واقع یک هیبیسکوس آگوا فرسکا درست می کند – دستور غذایی خانوادگی ما را در زیر ببینید!)
در TikTok، ممکن است برخی از افراد را به اشتباه از آگوا فرسکا به عنوان “آب آبگرم” یاد کنند. آب اسپا آبی است که به آرامی با میوه یا خیار دم کرده است (به این فکر کنید: آب لیمو). از طرف دیگر، Agua fresca غلیظ، مملو از طعم و مزه است و علاوه بر میوه، از انواع گیاهان خوراکی و دانه ها نیز ساخته می شود. علاوه بر این، آگوا فرسکا می تواند از طعم شیرین تا ترش تا حتی شیری متفاوت باشد.
برخی از رایج ترین طعم های آگوا فرسکا عبارتند از:
- آگوا د هورچاتا: تهیه شده با وانیل، برنج سفید و دارچین
- آگوا د جامائیکا: ساخته شده با برگ های خشک گل هیبیسکوس
- آگوا د لیمون: تهیه شده با آبلیموی تازه
- Agua de fresa: ساخته شده از توت فرنگی مخلوط
- آگوا د تاماریندو: تهیه شده از میوه خوراکی درخت تمر هندی
- آگوا د ساندیا: تهیه شده با هندوانه مخلوط و آبلیموی تازه
آیا آگوا فرسکا سالم است؟
ممکن است برای شما تعجب آور باشد که بیشتر مردم به خاطر مزایای سلامتی آن، آگوا فرسکا را مصرف نمی کنند. مردم آگوا فرسکا می نوشند زیرا این روشی خوشمزه (و مقرون به صرفه) برای رفع تشنگی در طول تابستان است. با این وجود، آگوا فرسکا ذاتاً جایگزین سالمتری برای سایر نوشیدنیهای طعمدار (مانند نوشابههای شیرین یا آبمیوهها) است.
با توجه به اینکه پایه آگوا فرسکا آب است، می تواند به افزایش سطح هیدراتاسیون شما کمک کند. وقتی به اندازه کافی هیدراته میشوید، کمتر تمایل به نوشیدنیهای قندی بالا مانند نوشابهها و آبمیوهها دارید. علاوه بر این، آگوا فرسکا یک راه سرگرم کننده و آسان برای گنجاندن میوه های تازه و سایر گیاهان خوراکی در رژیم غذایی شما است.
به یاد داشته باشید: Agua fresca به طور سنتی با شکر اضافه شده برای شیرینی درست می شود. بسته به میزان شیرینی که نوشیدنیهایتان را دوست دارید، میتوانید میزان شکر اضافهشده (در صورت وجود) را کنترل کنید.
به طور کلی، آگوا فرسکا خانگی یک نوشیدنی سالم است. فقط مراقب آگوا فرسکای از پیش ساخته شده پودری باشید، زیرا معمولاً با طعم دهنده ها و شیرین کننده های مصنوعی ساخته می شود. در عوض، آگوا فرسکای خانگی را انتخاب کنید – سریع، ساده و کاملاً خوشمزه است.
طرز تهیه Agua Fresca
بیشتر آگوا فرسکا با ایجاد کنسانتره میوه (یا طعم دهنده) و رقیق کردن آن در یک پارچ بزرگ با آب، شکر و یخ ساخته می شود. کنسانتره معمولاً با مخلوط کردن میوه کامل به یک مایع یا با جوشاندن/خیساندن یک گیاه یا گل خوراکی ساخته میشود. بنابراین چه اهل آشپزی باشید و چه از آشپزی متنفر باشید، تهیه آگوا فرسکا برای هر کسی نسبتاً آسان است.